Andalúzia - üdülés Csillagtúrákkal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155184
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Granada, Malaga

Szállás / program részletes leírása



Granada, Gibraltár, Córdoba, Sevilla, Ronda és Torremolinos

1. nap:
Budapest–Malaga borkóstolóval és Torremolinos (20 km) Elutazás menetrendtől függően Malagába (átszállással). A repülőtérről papagájok között, pálmafák árnyékában (Malaga park) Malaga központjába érkezünk. Láthatjuk a városháza épületét és a Gibralfaro fölénk magasodó váregyüttesét. Megállunk a Plaza de Merced téren, Picasso szülőházánál majd gyalogos sétánk során betekintünk az óvárosban a La Manquita lenyűgöző szépségű katedrálisba. Sétálunk a mindig pezsgő sétálóutcáján… Fakultatív ajánlatunk: kóstolja meg a finomabbnál-finomabb spanyol borokat, köztük a messze földön híres malagai mazsola bort. Lehetőségünk nyílik igazi autentikus környezetben kóstolni az „isteni nedűt”, miközben apró tapas falatkákkal kényeztetjük magunkat. (ezen programrész a repülőmenetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat). A városnézésünket követően transzfer a közeli Torremolinosba, ahol 5 éjszakán keresztül szállásunk lesz, vacsorával. Délután közös séta a homokos tengerpart mentén több kilométer hosszan elterülő üdülővárosban. Esti programként átsétálhat a szomszédos Benalmádena elegáns kikötőjébe, amely az éjszakai élet központja is.

2. nap:
Sevilla vagy pihenés (440 km) Szabadidő az üdülőhelyen. Fakultatív ajánlatunk: A mai napot Spanyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába! Bejárjuk mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis utcáit, majd meglátogatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Alcázart, melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőségben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a katedrális, mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főoltárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolombusz Kristóf síremléke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá alakították át annak XII. században épített minaretjét, mely az akkori Európa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbóluma, és egyben legjobb kilátóhelye. Szabadidő étkezésre és vásárlásra, majd visszaindulunk tengerparti szálláshelyünkre.

3. nap:
Córdoba vagy pihenés (360 km) Szabadidő az üdülőhelyen. Fakultatív ajánlatunk: Córdobába indulunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziának ez a városa őrizte meg legjobban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érezhetjük magunkat. Córdoba fő látványossága a VIII. és X. század között épült hatalmas mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székesegyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyetlen kis fennmaradt zsinagógáját, az itt született római Senecának a középkori városfalon kívül található szobrát, valamint a leghangulatosabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Córdobából.

4. nap:
Gibraltár és Rondavagy pihenés (350 km) Szabadidő az üdülőhelyen. Fakultatív ajánlatunk: Gibraltári kirándulásra hívjuk, az angol fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (érvényes útlevél szükséges!). A Costa del Sol (Napos Part) látványos autópályája elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, melyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdélebbi pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeressük a Szent Mihály-cseppkőbarlangot, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldalban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális városka felfedezéséhez, melynek színes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A visszaúton eltávolodunk a tengerparttól, és kanyargós hegyi utakon utazva felkeressük Andalúzia leglenyűgözőbb fekvésű városát, Rondát. A település a Guadalevin nevű folyócska által kivájt 200 m mély, függőleges falú szurdok két oldalára épült, mely felett egy XVIII. századi híd ível át. Az óváros az andalúz fehér falvak szép példája, melynek sikátoraiban mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő, és még katolikus temploma is a mór időket idézi. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdülőhelyének, Marbellának jachtkikötőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye.

5. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton (*júliusi és szeptemberi csoportunk esetében!) A mai napunkat a teljes kikapcsolódás és feltöltődés jegyében töltjük. Egész nap kedvére pihenhet, strandolhat az üdülőhelyen kötöttség nélkül. 6.(5.) nap: Granada vagy pihenés (280 km) Egész nap pihenhet, strandolhat az üdülőhelyen. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk Granadába, a csaknem 8 évszázados ibériai mór uralom utolsó fellegvárába! Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óvárosban kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Szabadidő vásárlásra, étkezésre. Külön fakultatív ajánlatunk Granadában az Alhambra meglátogatása, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon. Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generalifét helyi idegenvezető kíséretében ismerhetjük meg. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre. 7. (6.) nap: Malaga–Budapest Reggeli után menetrendtől függően szabadidő, transzfer a malagai repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal utazunk Budapestre (átszállással). x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak