Pireneusok két oldala

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200951
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Andorra, Spanyolország
Város: Barcelona

Szállás / program részletes leírásaTOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. nap: Budapest – Barcelona – Andorra – Carcassonne (370 km)
Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István székesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a VÁM mentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassonne-ba, a világ legnagyobb várába, mely természetesen világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy templomot is rejt. Több híres filmet forgattak ezen a helyen, mely megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2. nap: Canal du Midi – Toulouse – Lourdes (330 km)
Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, melyet az UNESCO világörökségnek nyilvánított. Ezt követően indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél- francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, mely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során - többek között -, látjuk a hatalmas városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő barlangot, a jelenés színhelyét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgyvásárlási lehetőség.

3. nap: Pic de Midi – Biarritz – St Jean de Luz (295 km)
Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic de Midi 2876 méter magas csúcsára. Ez a Pireneusok egyik leglátványosabb területe. Fentről – jó idő esetén –, káprázatos panoráma tárul elénk. Óriási élmény! Felvonóval érkezünk le és buszunkkal továbbutazunk Biarritz-ba, mely több uralkodó család felkapott nyaralóhelye volt, és ma is őrzi régi varázsát. Szabadidő és fürdési lehetőség a bájos városban és a tengerparton. A folytatás is látványos. St. Jean de Luz aranyos kikötőváros szép tengerparti házakkal, színes halászbárkákkal. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. nap: San Sebastian – Pamplona (115 km)
Délelőtt városnézés San Sebastianban, spanyol Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely 2016-ban Európa kulturális fővárosa volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző kagylóöbölben, ahol szintén megmártózhatunk a hullámzástól mentes, tiszta vizű tengerben. Szabadidőt követően Pamplonába utazunk, Navarra tartomány fővárosába, amely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes, de emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Santurio templomot, a Városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a Bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplonánál.

5. nap: Leire – Jaca (120 km)
Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat! Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire-kolostort, amely román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezőhelye volt. Innen Jaca-ba megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében főváros volt, s ma is régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával büszkélkedhet. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekintünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. nap: Ordesai Nemzeti Park – Lleida (225 km)
Utunkat északi irányba vesszük, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk továbbra is gyönyörű hegyvidékek mentén, majd Katalónia provinciális fővárosát, Lleidát látogatjuk meg. Óvárosa kanyargós, szűk utcákkal tarkított, katedrálisa XIII-XIV. századi, de román, gótikus, és mór mudejar stíluselemeket egyaránt tetten érhetünk benne. XIII. századi vára az aragón királyok székhelye volt. Szállás Katalóniában.

7. nap: Barcelona – Budapest (160 km)
Az utolsó nap Barcelonát tekintjük meg. Katalónia fővárosa sokarcú város, sokféle hangulat és stílus fogad bennünket. Buszos és gyalogos városnézésünk során bejárjuk a Gótikus negyedet, a Montjuic hegyet, és ismerkedünk Gaudí híres csodáival. (A Sagrada Famíliába és a Güell parkba belépési szándékunkat jelentkezéskor jelezni szükséges, mert a belépőket hetekkel előre meg kell rendelnie irodánknak – 2 belépő idegenvezetéssel: 27,5 €). Szabadidő a Ramblas-on lévő La Boquería piacnál. Ez a piac a híres szakács, Floyd kedvence is volt! Visszautazás este repülőgéppel a menetrend függvényében várhatóan a késő délutáni órákban.Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel, helyszínen légkondícionált autóbusszal,
- szállás
- félpanziós ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- transzfer,
- fakultatív kirándulások,
- repülőtéri illeték.

Helyben fizetendő.
- belépők kb. 55 EUR + fakultatív 
- idegenforgalmi adó

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
6 300 utazás 238 156 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak