Nagy spanyol körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 8661
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Alicante, Avila, Barcelona, Cordoba, Granada, Madrid, Toledo, Valencia

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. nap: Budapest – Barcelona
Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudi csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Familiához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed különleges épületeivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a Boquería piaccal és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el szállásunkat, vacsora. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Familiát és a Güell Parkot. A két belépő összesen 27,5 €.

2. nap: Valencia – Alicante (520 km)
Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

3. nap: Alicante – Granada – Dél-Spanyolország (680 km)
Reggel séta a tengerparton, aki akarja, a tengert is kipróbálhatja, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj).

4. nap: Gibraltár - Costa Del Sol (260 km)
Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép cseppkőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék- és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez igazolvány szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát, vagy akár fürödhetünk is a tengerben. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, a tengerpartra is lemehet önállóan.

5. nap: Sevilla – Cordoba (350 km)
Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás.

6. nap: Cordoba – Toledo – Madrid (430 km)
Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba. Szállásunk közvetlenül metrómegálló mellett található. (2 éj)

7. nap: Madrid – El Escorial – Avila – Madrid (220 km)
Aki akarja, ezt a napot a fővárosban egyéni nézelődésnek szenteli, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután visszautazás Madridba. El Escorial - Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel) : 50 €

8. nap: Madrid
Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdünk programunkat, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás.  Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

 

7 + 1 Garancia, mely biztosítják utazása nyugodt megrendelését!

1. ) Garantáljuk, hogy utazásaink során az összes szálláshely az adott ország előírásai alapján minimum 3 csillagos besorolású.

2.) Garantáljuk, hogy gyakorlott, hozzáértő idegenvezető kíséri a csoportot, így biztosítva a színvonalas kikapcsolódást és a gondtalan pihenést.

3.) Garantáljuk, hogy online megrendelés esetén, az előleg fizetése előtt, a megrendelést követő 14 napon belül írásban díjmentesen lemondhatja utazását.

4.) Garantált, ingyenes ülőhelyválasztás: foglaláskor minden utasunk ingyenesen választhat magának ülőhelyet az autóbuszon az összes aktuálisan szabad ülőhely közül.

5.) Garantált biztonság, felár nélkül: ingyenes szolgáltatásként útlemondási biztosítással ajándékozzuk meg Önt, bármiféle extra költség nélkül. Így egészségügyi okokból vagy egyéb – a biztosító szabályzatában meghatározott – esetekben a biztosító a felmerülő károkat megtérítheti.

6.) Lemondásnál garantált kompenzáció: büszkék vagyunk rá, hogy utazásaink, kevés kivételtől eltekintve, magas létszámmal valósulnak meg. Ha mégis előfordulna, hogy le kell mondanunk egy utunkat alacsony jelentkezési szám miatt, akkor extra kedvezménnyel biztosítunk átjelentkezést ugyanazon program másik időpontjára, vagy bármelyik másik szabad kapacitással rendelkező utunkra!

7.) Garantáljuk, hogy minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy utasaink igényeit a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki, így teljessé téve utazási élményeiket, hiszen valljuk, Ön is megérdemel egy kis pihenést!

+ 1 Start Utazás védelem: csődbiztosítás felsőfokon, tekintse meg Védőháló programunkat ide kattintva: https://startutazas.hu/info/vedohalo >>

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.

Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, a heéyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: félpanzió
Szálás: 7 éjszaka 3 - 4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban

Az ár tartalmazza:
 

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő.
- belépők kb. 119 EUR + fakultatív programok
- idegenforgalmi adó

Fakultatív:

arcelona - Santa Eulalia 5 € Toledó - Katedrális 9 €
Valencia - Katedrális 6 € Toledo - Szent Tamás templom 2,8 €
Granada - Alhambra 15,5 € Toledo - El Transito Zsinagóga 3 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája 5 € Toledo - Királyok Szent János temploma 2,8 €
Sevilla - Alcazar 9, 5 € Madrid - Királyi Palota 10 €
Sevilla - Katedrális 9 € Madrid - Prado 15 €
Sevilla - Pilátus Palotája 6 € Madrid - Modern képtár 8 €
Cordoba - Mezquita 8 € Zaragoza - La Seo Katedrális 4 €

 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak