Marokkó - Spanyolország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 165225
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Marokkó, Spanyolország
Város: Casablanca, Cordoba, Fez, Granada, Marrakesh, Meknes, Rabat, Sevilla, Tanger

Szállás / program részletes leírása



Mór emlékek nyomában - két földrész két országában! Meknes a "marokkói Versailles" és Cordoba az egykori kalifátus központja. Nem tévedés, a kutúra és a művészet nem ismer határokat!

Utazás: Budapest – Marrakesh és Malaga – Budapest között közvetlen menetrendszerinti járattal. Tanger – Tarifa között komppal, a körutazáson spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal.

Elhelyezés: Spanyolországban ***, Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

Program

 

1. nap Budapest – Marrakesh

2. nap: Marrakesh

3. nap: Marrakesh – Casablanca

4. nap: Casablanca – Rabat – Meknes – Fez

5. nap: Fez

6. nap: Volubilis – Tanger – Algeciras

7. nap: Sevilla

8. nap: Cordoba – Granada

9. nap: Granada – Budapest

 

1. nap Budapest – Marrakesh
Repülés Marrakeshbe a délutáni órákban. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakesh
MARRAKESH, a királyváros egy hatalmas oázis, pálmaligetek és zöldellő kertek között, vöröses épületekkel és narancsfákkal szegélyezett utcákkal. Városnézés a magával ragadó atmoszférájú berber városban. Például: Ménara kert, Báhia palota, Kitubija-mecset, a Szadida dinasztia tagjainak sírjai, a híres bazár (a „Souk”, a kereskedők és kézművesek birodalma), Djemaa el Fna (hatalmas tér, a város középpontja, árusok és mutatványosok hadával) stb. Este, fakultatív programként részt vehetünk egy fergeteges berber-arab folklór esten, marcona harcosok és táncosok fellépésével és tipikus berber ételekből álló vacsorával egy vadregényes sivatagi várban. Szállás Marrakeshben.

3. nap: Marrakesh – Casablanca
Reggel utazás CASABLANCA-ba. Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos díszítőművészet és a modern technika összehangolásának. Csodás külső és belső mozaikokkal, stukkódíszítéssel, márványpadlóval, valamint a világ legmagasabb minaretjével rendelkezik. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Vacsora, szállás Casablancában.

4. nap: Casablanca – Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt utazás RABAT-ba, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosába. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Oudayas-i Kasbah, Hasszán torony, V. Mohamed mauzóleum. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be. Régen, kis túlzással „marokkói Versailles”-ként is említették a helyiek a várost. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, hiszen közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. dolgozott az építkezéseken. Városnézés: Báb-Manszúr, a királyi palota gabonatárolói és Istállója, Muláj Iszmáil mauzóleuma stb. Továbbutazás Fezbe. Vacsora, szállás.

5. nap: Fez
Egész napos (zömmel gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-BAN, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek kb. háromezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este fakultativ vacsora lehetőség, melynek keretében helyi tipikus fogásokat (pl. Pastilla) kóstolhatunk meg, arab zene kíséretével akár hastáncos is szórakoztathat minket, vagy egy arab esküvő ifjú párjával is megismerkedhetünk. Szállás Fezben.

6. nap: Volubilis – Tanger – Algeciras
Délelőtt látogatás a közeli római kori VOLUBILIS romvárosához, amely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. A XVIII. század elején a település létezéséről az angol John Windus adott hírt. MOULAY IDRISS zarándokhely, az iszlám szent városa. Itt található I. Idris mauzóleuma, akit a „Haza atyja”-ként, a város és az első feudális muzulmán állam megalapítójaként tisztelnek. Rövid megálló egy fotószünet erejéig – a belépés kizárólag muszlimoknak megengedett! Továbbutazás az ezer éves, változatos történelemmel rendelkező kikötővárosba, Tangerbe. Kompátkelés a Gibraltári-szoroson Tarifába, majd rövid utazás Algecirasba. Vacsora, szállás.

7. nap: Sevilla
Délelőtt irány Andalúzia székhelye, SEVILLA! A hangulatos város lenyűgöző műemlékekkel ejti rabul a turistákat. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Vacsora, szállás Sevillában.

8. nap: Cordoba – Granada
Reggeli után utazás CORDOBÁ-ba, amely mind a mai napig megőrizte mór jellegét. Városnézés az egykori Spanyol Kalifátus központjában. A „Nagymecset” (la Mezquita) a nyugati világ második legnagyobb mecsete volt. A 19 hajós, katedrálissá alakított mezquita Andalúzia egyik legjelentősebb látnivalója, a mór építőművészet egyik legnagyobb alkotása. Délután továbbutazás Granadába. Vacsora, szállás.

9. nap: Granada – Budapest
Utazásunk utolsó napján a mesés GRANADA felfedezése vár ránk. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Séta a Generalife-ben, azaz a szabályos alaprajzú kertekben, amelyet a nyári palota összeköttetéseként alakítottak ki az 1930-as években. A csodálatos parkban 160-nál is több növényfaj fedezhető fel. Programunk végeztével transzfer a malagai repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:

Spanyolország:
- Sevilla: katedrális
- Cordoba: történelmi központ
- Granada: Alhambra

Marokkó:
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Meknes történelmi városa
- Volubilis régészeti lelőhelyei

 



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást Bp. – Marrakesh és Malaga – Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal
- a kompközlekedést Tanger – Tarifa között
- a körutazáson az utazást spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal
- elhelyezést Spanyolországban *** és Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora)
- kirándulásokat az útiprogram szerint
- marokkói belépők árát (kivétel II. Hasszán mecset kb. 12,- €)
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- spanyol belépőjegyek, foglalási díjak árát: kb. 90,- € / fő, márciusi útnál 100,-€
- Marokkóban a II. Hasszán mecset belépőjét kb. 12,- € és a fakultatív esti programok árát, kb. 90,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjakat: kb. 53.000,- Ft / fő, márciusi útnál 58.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- szervízdíj / borravaló: 35,- € / fő (pl. a helyi gépkocsivezetők, idegenvezetők részére)
- 25 – 29 fő esetén a 12.400,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 75.000,- Ft a márciusi útnál 78.400,- Ft

Helyszínen fizetendő:

A részvételi díj a marokkói belépőjegyek árát tartalmazza (kivéve a II. Hasszán mecset kb. 12,- €).
A marokkói fakultatív esti programok árát (kb. 90,- €), valamint a spanyol belépők és foglalási díjak összegét (kb. 90,- €) nem foglalja magában.
Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!


 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak