Az óceán mentén - Portugália és Észak-Spanyolország (repülővel)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200954
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália, Spanyolország
Város: Batalha, Coimbra, Fátima, Ovideo, Porto

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Részletes leírás:
- Észak-Spanyolország és a titokzatos baszkföld
- Zarándok helyek: S. Compostela, Fatima, Lourdes
- Útközben francia és svájci városnézések
- Portugália gyöngyszemei Portótól Lisszabonig

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs és Debrecen) – Budapest – Sopron – Ausztria (780 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás. Érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldalakat, a zöldellő dombokat. Szállás Innsbrucknál.

2. nap: Ausztria – Vaduz – Genf – Franciaország (690 km)
Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illusztráció, és az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Gyönyörű vidékeken, Zürich és Bern mellett elhaladva érkezünk Nyugat-Svájc területére. Útközben csodás rálátásunk lesz a Genfi-tóra is, melynek környéke a világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. Sétánk során látni fogjuk a hangulatos Genfi-tavat a luxusszállodákkal, a Kálvin által híresé vált templomot, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. nap: Lyon – D-Ny Franciaország (790 km) Repülős utasoknak Bp. – Toulouse
Utazás Franciaországon keresztül. Eleinte a Rhone völgyében haladunk déli irányban. A mediterrán szakasznál nyugat felé fordulunk. A repülővel utazók ezen a napon csatlakoznak a csoporthoz. Várhatóan a buszos csoportra – forgalom függvényében – várakozni kell. Este érkezünk meg szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap: San Sebastian – Santander – Oviedo (420 km)
Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés. A település 2016-ban a világ kulturális fővárosa rangot viseli, számos kulturális programsorozattal várja a látogatókat. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a több száz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe. A katedrális, a kikötő, Kaszinó a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal, a legszebb spanyol városok egyikévé teszi. Este érkezünk Oviedoba, ennek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret a monumentális katedrálissal. Programunk során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk. Szállás.

5. nap: Oviedo – Santiago de Compostela – Braga – Porto (560 km)
Utunk egyik fő látványosságához érkezünk Santiago de Compostelaba, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. sz-ban zarándoklatok indultak. Mai napig a híres Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külseje egy románkori templomot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galiciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

6. nap: Porto
Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. nap: Coimbra – Nazare – Batalha – Fatima (290 km)
Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvárosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 2 éve az UNESCO világörökségi listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, itt a tengerparton sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a batalhai katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol a Szűz három pásztorgyerek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. nap: Lisszabon
Egész napos városnézés Lisszabonban. Nézelődésünket a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a meghökkentően szép Szt. Jeromos-templom, ahová Vasco de Gammát is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, a híres katedrális a Sé, több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a ’98-as világkiállítás területén lévő hatalmas Óceáriumhoz is. Rövid szabadprogram is lesz. Szállás.

9. nap: Lisszabon – Salamanca – Valladolid (590 km)
A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba megyünk. Útközben: hegyek, tipikus kicsiny falvak (pl. Ciud Rodrigo), gazdag és kopár vidék váltogatja egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platerszk építészet fellegvára. Egyeteme a világ 4. legrégebbije, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, az egyik csodásabb, mint a másik. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor is. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. nap: Valladolid – Burgos – Lourdes (540 km)
Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük, mely Portóhoz, Batalhahoz, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a világörökség listán szerepel. Sokan csak a katedrális megtekintéséért utaznak több ezer km-t. Továbbutazva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a kegyhely. Lenyűgöző fekvés, zarándokok sokasága, gyertyás körmenet. Aki úgy gondolja, részt is vehet rajta. Szállás Lourdes-nál.

11. nap: Lourdes – Olaszország (970 km) Repülős utasoknak: Tolouse – Bp.
A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk. Változatos és szép tájban gyönyörködhetünk. A repülős utasok átszállással hazautaznak. A többiek folytatják
útjukat Olaszországba. Szállás Közép-Olaszországban.

12. nap: Olaszország – Szlovénia – Budapest (1140 km)
Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M 7-es autópályán megyünk Budapestre. Hazaérkezés a késő esti órákban. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel
- szállás
- félpanziós ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- transzfer, 
- repülőtéri illeték, 


Helyben fizetendő:
- belépők kb 107 EUR,
- turistaadó 

 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak