Baszkföldtől Lisszabonig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 74942
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Portugália, Spanyolország
Város: Bilbao, Coimbra, Fátima, Figueras, Lisszabon, Óbidos, Porto, San Sebastian

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről a Déli pálya­ud­var­tól reggel 5.30-kor. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­nizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubl­jana – Mestre – Verona út­vo­na­lon. Szállás Észak-Olasz­or­szágban (1 éj).
 
2. nap: Carcassonne
Utazás az Olasz Riviérán és Dél-Franciaországon keresztül a Sanremo – Nizza – Montpellier út­vo­na­lon. Késő délután rövid séta Carcassonne hatalmas falakkal körülvett óvárosában, majd to­vább­uta­zás a Toulouse melletti szállodába (1 éj).
 
3. nap: San Sebastián
Utazás tovább Franciaország délnyugati részén, a Pireneusoktól északra, a Toulouse – Pau – Biarritz út­vo­na­lon. Átkelés Spanyolországba, érkezés Baszk­föld egyik nevezetes városába, San Se­bas­tián­ba (baszk nyelven: Donostiába) a kora délutáni órákban. Ez a város egy gyönyörű tengeröböl partján fekszik, Spanyolország legelegánsabb ten­ger­par­ti üdülő­he­lyé­nek tartják. Sokan azt mondják: aki meg­látja San Sebastiánt, az azonnal beleszeret. Vá­ros­né­zés, rövid szabad program, majd to­vább­uta­zás Bilbaóba, Baszk­föld leg­na­gyobb városába, szál­lás (1 éj).
 
4. nap: Bilbao, Altamira-barlang, Santillana del Mar, Comillas
Kora délelőtt is­mer­ke­dés Bilbao építészeti cso­dá­já­val, a Guggenheim múzeum világhírű, szu­per­mo­dern épü­let­együt­tesével. (Figyelem: A múzeum meg­te­kin­té­se nem szerepel a programban, hiszen ebben az esetben az épület, a „titániumból készült virág­köl­te­mény” a fő nevezetesség.) 
Ezt követően búcsú Baszkföldtől, utazás Spa­nyol­or­szág északi partjai mentén, gyönyörű tájakon ke­resztül. A partmenti nagy hegyek látványa, az Angliára vagy Normandiára emlékeztető zöld rétek és erdők, a han­gu­la­tos települések kellemes meg­le­pe­tést jelentenek a turistáknak. Útközben megnézünk két gyönyörű kisvárost, Santillana del Mart és Comillast. Santillana egy igazi késő kö­zép­ko­ri gyöngyszem, ahol minden ház egy külön tanulmányt érdemel, sokak szerint Spanyolország legbájosabb kisvárosa; Comillas egyik kuriózuma pedig Gaudí mesepalotája, az El Capricho.
A nap szenzációját az Altamira-barlang múzeumának meg­te­kin­té­se jelenti. Az Altamira-barlangban fe­dez­ték fel a XIX. században a világ talán leg­hí­re­sebb őskori sziklarajzait (az őskori művészetek Six­tus-kápolnája). A barlang turisták számára nem láto­gat­ható (a sziklarajzok megóvása érdekében), de a barlang mellett épült múzeumban elkészítették a barlang és a sziklarajzok pontos másolatát.
Szállás Asztúria hercegségben, egy óceánparti kis­vá­ros­ban, Gijón mellett (1 éj).
 
5. nap: Santiago de Compostela
Utazás Spanyolország északnyugati részébe, Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi maradványait). A gyönyörű óváros tele van értékes műemlékekkel, de a legfontosabb látnivaló a Szt. Jakab-katedrális, ahol az apostol sírja található. Vá­ros­né­zés, majd szabad program. Szállás Santiago de Compostelában (1 éj).
 
6. nap: Porto
Utazás Portóba, Portugália második leg­na­gyobb vá­ro­sába. Történelmi központja része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. A vá­ros­né­zés során látogatást te­szünk a Szent Ferenc-templomban és a tőzs­de­pa­lo­tában is. Ez utóbbi gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A program végén betekintés egy borospincébe, kóstoló a híres portóiból. Késő délután le­he­tő­ség fakultatív sétahajózásra a Douro folyón. Szállás Portóban (1 éj).
 
7. nap: Coimbra, Fátima, Óbidos
Utazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi vá­ro­sá­ba. A város valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től sokáig az itteni egyetem volt az egyetlen Portu­gá­liá­ban. Vá­ros­né­zés, az egyetemi könyvtár meg­te­kin­té­se, melyet Európa egyik leg­gaz­da­gabb és legszebb könyv­tá­rá­nak tartanak. Ezt követően is­mer­ke­dés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna meg­te­kin­té­sé­re is. A nap utolsó programja Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte kö­zép­ko­ri jellegét. Szállás egy Lisszabon kör­nyé­ki tengerparti üdülővárosban (3 éj).
 
8. nap: Lisszabon
Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés a portugál fővárosban: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco de Gama sír­emlé­ké­vel, kilátópontok, Avenida Libertade, Gul­ben­kian Múzeum stb. Ezután látogatás az 1998-as világkiállítás területén kialakított város­ne­gyed­be, le­he­tő­ség az Óceanárium meg­te­kin­té­sé­re.
 
9. nap: Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Lisszabon
Délelőtt látogatás  egy közeli romantikus kisvárosban, Sintrában, a portugál uralkodók egykori nyári palotájának meg­te­kin­té­se. A következő programunk a Cabo da Roca, az európai szárazföld legnyugatibb pontja. 145 méter magasra emelkedik ki az óceánból ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. 
A kora délutáni órákban séta és szabad program a szép fekvésű Cascaisban, mely a lisszaboniak kedvelt ten­ger­par­ti üdülővárosa. Ezt követően pihenő a szál­lo­dá­ban, illetve az érdeklődőknek le­he­tő­ségük lesz egy kirándulásra a Lisszabon melletti mo­nu­men­tá­lis Krisztus Király emlékműhöz (gyönyörű pano­ráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolat­vi­dé­kére).
 
10. nap: Évora, Cáceres
Délelőtt is­mer­ke­dés Évorával, mely Portugália mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városa (része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek). Ezt követően átkelés Spanyolországba, utazás Badajoz érintésével Cá­ce­res­be, melynek történelmi belvárosa a kö­zép­kor­ba viszi vissza a látogatót (Európa egyik leg­épeb­ben megmaradt kö­zép­ko­ri városa). Vá­ros­né­zés, majd a szállodai szobák elfoglalása (2 éj).
 
11. nap: Guadalupe, Trujillo
Egész napos program Guadalupéban és Trujillóban. Guadalupe egy szép fekvésű, ódon hangulatú kisváros, melyet megkoronáz a hatalmas, mese­sze­rű erődkolostor (UNESCO vi­lág­örök­ség). Séta a városban, látogatás a kolostor pazar épü­let­együt­tesében, ahol rengeteg értékes kincset őriznek. 
Délután Pizarro szülővárosával, Trujillóval is­mer­ke­dünk. Főtere, a Plaza Mayor az egyik leg­szebb főtér Spanyolországban. A felette lévő felsőváros beba­ran­go­lása felér egy időutazással. Pizarro Peru meg­hó­dí­tója volt, így nem csoda, hogy a város tele van olyan pompás reneszánsz palotákkal, melyeket az inkák mesés kincseiből emeltek.
 
12. nap: Candelario, Salamanca
Utazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben kitérő egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Délután vá­ros­né­zés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, ahol egymást érik a látványos műemlékek (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). A vá­ros­né­zés után szabad program, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).
 
13. nap: Burgos
Utazás Valladolid érintésével Burgosba, Észak-Spanyolország egyik legvonzóbb városába. A vá­ros­né­zés csúcspontját a katedrális meg­te­kin­té­se jelenti (sokak szerint Spanyolország legszebb szé­kes­egy­háza). Belül olyan szép, és olyan sok gyönyörű műkincs található, hogy akár órákat el lehet tölteni a templom épü­let­együt­tesében. Szállás Burgosban (1 éj).
 
14. nap: Santo Domingo de la Calzada
Délelőtt séta egy kö­zép­ko­ri hangulatú kisvárosban, a híres El Camino zarándokút egyik állomásán, Santo Domingo de la Calzadában. A város katedrálisának érdekessége, hogy benne egy díszes kalitkában egy élő kakast és egy tyúkot tartanak egy ősi legenda emlékére. To­vább­uta­zás Zaragoza és Barcelona érintésével a katalán tengerpartra, szállás a Costa Braván (1 éj).
 
15. nap: Figueres
Délelőtt Salvador Dalí szülővárosában, Figueresban a Dalí Múzeumot nézzük meg. Figueres színházát maga Dalí alakította át múzeummá az 1970-es évek elején, 5 emeletén a művész számos meg­hök­ken­tő műve van kiállítva (Spanyolország egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb múzeuma). Ezután búcsú Spanyolországtól, utazás Franciaország földközi-tengeri partvidéke mentén, majd az Olasz Riviérán. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).
 
16. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re a késő esti órákban.


Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- félpanzió,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
  Altamíra Múzeum - 3 EUR
  Santiago de Compostela, katedrális és múzeum - 6  EUR
  Porto, Szent Ferenc-templom - 3,50  EUR
           tőzsdepalota - 4,50  EUR
           borkóstoló - 6  EUR
           sétahajózás - 11  EUR
  Coimbra, egyetemi könyvtár - 10  EUR
  Lisszabon, Jeromosok kolostora - 10  EUR
                   Óceanárium - 14  EUR
  Sintra, nyári palota - 8,50  EUR
  Guadalupe, kolostor - 5  EUR
  Salamanca, katedrális - 4  EUR
  Burgos, katedrális - 6  EUR
  Santo Domingo de la Calzada, katedrális - 3  EUR
  Figueres, Dalí Múzeum - 9  EUR
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak