Az óceán mentén: Portugália és Észak-Spanyolország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76585
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália, Spanyolország
Város: Batalha, Braga, Coimbra, Fátima, Lisszabon, Nazare, Ovideo, Porto, Salamanca, San Sebastian, Valladolid

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: BUDAPEST – TOULOUSE

A délelőtti órákban utazás átszállással Toulouse-ba. Várható meg­érkezés kb. 14 órakor. A francia város repterére érkezik a magyar buszos csoport – forgalom függvényében – kb. 16 – 16:30 körül. Felszállás az autóbuszba. Este érkezünk meg szálláshelyünkre, vacsora.

2. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – OVIEDO

Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés. A település 2016-ban a világ kulturális fővárosa ran­got viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyá­ron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a temp­lomok és a többszáz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe. A katedrális, a kikötő, a Kaszinó a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal, a leg­szebb spanyol városok egyikévé teszi. Este érkezünk Oviedoba, melynek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret a monumentális katedrálissal. Programunk során Asturias jelleg­zetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk. Szállás.

3. NAP: OVIEDO – SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik fő látványosságához érkezünk Santiago de Compostela-ba, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indul­tak. Mai napig a híres El Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, városháza, Érseki Palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk kori külseje egy román kori templo­mot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

4. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épü­leteiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező bel­város mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbra-ba, az egyetemi városba, városnézés. Az óváros­ban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO világörökségi listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, itt a tengerparton sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándok­helyet, Fatima-t keressük fel, ahol a Szűz három pásztorgyerek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimaban.

6. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Nézelődésünket a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indul­tak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a meghökkentően szép Szt. Jeromos-templom, ide temették Vasco da Gama-t is. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belvá­ros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikáto­raiban, a híres katedrális a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a ’98-as világkiállítás területén lévő hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

7. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Útközben: hegyek, tipikus kicsiny falvak (pl. Ciudad Rodrigo), gazdag és kopár vidékek váltogatják egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, mél­tán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mindkettő csodálatos. A bel­városban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

8. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgos-t keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalha-hoz, a Jeromos-templomhoz, és Salamanca-hoz hasonlóan a világörökség listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaz­nak több ezer km-t. Továbbutazva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a kegyhely. Lenyűgöző fekvés, zarándokok sokasága, gyertyás körmenet. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatot­tabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

9. NAP: LOURDES – TOULOUSE – BUDAPEST

 

Reggeli után utazás Toulouse-ba a reptérre. Várhatóan délben indulás és átszállással hazarepülés Budapestre.



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, légkondícionált autóbusszal
Szállás: 8 éjszaka ***-**** szállodákban (tusolós/WC-s szobákban).
Ellátás: félpanzió.

Az ár tartalmazza:

A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Ellátást: félpanzió
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő:
- belépők kb. 136 EUR

A reptéri illeték összege indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak