Dél-spanyolországi körutazás Andalúzia és Gibraltár

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 124017
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Malaga, Gibraltár, Granada, Alhambra, Generalife, Cordoba, Sevilla

Szállás / program részletes leírása



Andalúz körút: Malaga - Gibraltár - Granada - Cordoba - Sevilla - Rhonda

Andalúzia vadregényes vidékén tüzes ritmusok, illatos narancsligetek, pompázatos paloták varázsolják el az idelátogatót, és még ilyenkor is kellemes az időjárás.

Tervezett program:
1. nap: Budapest - Malaga - Costa del Sol
Elrepülés Malagába. Érkezés után transzfer a szállodába, a környék egyéni felfedezése. Szállás Costa del Sol körzetében.


2. nap: Costa del Sol - Gibraltár - Costa del Sol
Reggeli, majd egésznapos kirándulás Gibraltárba. A terület 1713 óta brit kolónia, ma a Fölközi-tenger nyugati medencéjének egyik bevásárló-paradicsoma. A sziklás vidéken számos érdekesség található: Szt. Mihály barlang, 3000 méterrel a tengerszint felett, a majmok barlangja: Gibraltár leghíresebb "lakói" a makákók, szabadon élnek a sziklákon. Délután szabad program, lehetőség vásárlásra, felvonós sziklatúrára (Helyszínen fizetendő). Visszaérkezés a szálláshelyre a késő délutáni órákban. Vacsora. Szállás Costa del Sol körzetében.



3. nap: Costa del Sol - Nerja barlangok - Granada
Reggelit követően indulás a Nerja barlangokhoz. Nerja óvárosa tipikus andalúziai falvak hangulatát nyújtja szűk utcáival, és fehér házaival. A Nerjai cseppkőbarlangban 1959-ben felfedezett őskori festmények ma Spanyolország harmadik leglátogatottabb nevezetességének számítanak. A világhírű cseppkőbarlang-rendszer kb. 5 km hosszan húzódik a föld alatt. Kitűnő akusztikájának köszönhetően zenei hangversenyeket tartanak termeiben. Továbbutazás Granadába. Vacsora. Szállás Granadában.



4. nap: Granada - Alhambra
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Granadáról azt tartják a híres spanyol mondás szellemiségében: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit!" Városnézés Granadában, mely során láthatjuk a város központját, a főbb és híresebb tereket és templomokat. Megtekintjük az egykori mór uralkodók rezidenciáját, az Alhambra palotát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Granadára. (A program ára: 16.500 Ft). Vacsora. Szállás Granadában.



5. nap: Granada - Cordoba - Sevilla
Reggeli után utazás Córdobába, amit régi történelme, gazdag kultúrája tesz kihagyhatatlanná, ha Dél-Spanyolországban járunk. A Karthausiak alapították a római korban, majd a 711-es mór invázió után az arabok fellegvára lett. Városnézés: óváros, a Római híd, a világhírű óriásmecset, a Mezquita (850 márványoszloppal), stb. Délután továbbutazás Sevillába. Vacsora. Szállás Sevillában.



6. nap: Sevilla
Reggeli, majd félnapos városnézés Andalúzia fővárosában, Sevilla-ban. Ismerkedés a város nevezetességeivel: (katedrális és a harangtorony, a "La Giralda", a Santa Cruz negyed, stb.). A csodálatos építmények közül megtekintjük az egykori királyi palotát, a világhírű Alcazart. Délután a város egyéni felfedezése vagy séta a gyönyörű Maria Luisa Parkban. Fakultatív programlehetőség: andalúz est tipikus flamenco tánccal (Helyszínen fizetendő). Vacsora, szállás Sevillában.


7. nap: Sevilla - Rhonda - Costa del Sol

Reggeli, majd utazás Andalúzia legromantikusabb városába, Rhondába. Megnézzük a középkori erődítményt: a bástyákat, a tornyokat, és az Almocábar kaput. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 méter mély El Tajo szurdokot, ami mára a város egyik leghíresebb látványossága. Ellátogatunk a város történelmi arénájához (ez a legrégebbi aréna Spanyolországban), mely 1785-ben kőből épült és ma egy múzeumnak ad otthont, amely a bikaviadal művészetét és történetét mutatja be. Az óvárosban látni fogjuk a régi palotákat és templomokat. Visszautazás Costa del Solra. Vacsora. Szállás Costa del Sol körzetében.


8. nap: Costa del Sol
Reggeli után egész nap szabad program, fürdés, pihenés vagy egésznapos kirándulási lehetőség az Európához legközelebb eső afrikai kikötő városba, Ceutába. (Autóbusszal és komppal. Ár kialakítás alatt.) Vacsora. Szállás Costa del Sol körzetében, az előző napi szálláshelyen.



9. nap: Costa del Sol
Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés. Kirándulási lehetőség a környék elbűvölő kisvárosaiba helyi közlekedéssel. (A közlekedés és az esetleges belépők helyszínen fizetendők.) Vacsora. Szállás Costa del Sol körzetében.


10. nap: Costa del Sol - Malaga - Budapest
Reggeli, szabadidő, vásárlási lehetőség, majd transzfer a malagai repülőtérre, hazarepülés. Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Cordoba történelmi központja

- Az Alhambra, az El Generalife

- A katedrális és az Alcazar Sevillában



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal a program szerint

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők kb. 80,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
  • A program szerinti étkezések 125,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

Az 80 EUR és a 125 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak