Madridtól andalúziáig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 208037
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid

Szállás / program részletes leírása



Spanyolország Madridtól Andalúziáig - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Madrid - Córdoba - Sevilla - Jerez - Cádiz - Málaga - Granada - Toledo - MadridIdőpont: 2017. szeptember 16 - 24. (8 éjszaka)
A kulturális látnivalókban bővelkedő körutazás Spanyolország híresen szép tájait járja be: az ország szívéből, a magával ragadó Madridból indulva kalandozik a rusztikus délspanyol vidékre Andalúziába, a narancsvirág illatú falvak, a szemet gyönyörködtető iszlám és keresztény emlékek és a fülbemászó flamenco hazájába. A spanyol körutazás során Córdoba, Sevilla, Jerez, Cádiz, Málaga, Toledo mellett Granada és az Alhambra fellegvára ejt ámulatba, s akinek kedve tartja, Gibraltárra is kirándulhat egyet, hogy megcsodálhassa a mókás makákókat és a páratlan panorámát. A Madridtól Andalúziáig barangoló körutazást ajánljuk azoknak, akik most ismerkednek Spanyolországgal és természetesen azoknak is, akik már szerelembe estek vele és mindig visszahúz ide a szívük - vagyis minden szépségre fogékony utazónak!

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 1. nap
Elutazás Madridba menetrendszerinti repülőjáratokkal, átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Madrid környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 2. nap
Reggeli után panorámás városnézés autóbusszal Madridban, a középkori, reneszánsz és barokk korabeli emlékek és legszebb terek érintésével: Gran Via sugárút, Spanyol tér, Királyi Palota, Nagykapu tér, Cibeles és Neptun díszkút, Las Ventas bikaviadal-aréna, Kolumbusz tér, Atocha pályaudvar. Továbbutazás Córdobába, az arab uralom Omajjád Kalifátusának székhelyére, amely a Nagy folyó, a Guadalquivir partján fekszik. Szállás Córdoba környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 3. nap
Reggeli után városnézés Andalúzia műemlékvárosában, ahol a mór, zsidó és keresztény kultúra találkozik. Córdoba belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Látogatás a nagymecsetnél, mely az iszlám építészet legjelentősebb emléke Európában és a világ számára is az iszlám kultúra kimagasló gyöngyszeme. A mecsetet - Córdoba katolikusok általi visszavétele után - kb. kétszáz éven át tartó munkával részben katedrálissá alakították. Séta a Mezquita melletti hangulatos óvárosban, a zsidó negyedben. Továbbutazás Sevillába. Panorámás városnézés a nagyváros arculatát meghatározó műemlékek, látványosságok érintésével. A kereszténység egyik legnagyobb gótikus templomának, Sevilla katedrálisának megtekintése, majd séta a Santa Cruz negyedben. Szállás Sevilla környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 4. nap
Reggeli után elutazás Cádizba, Costa de la Luz fővárosába. Útközben rövid megálló Jerez de la Fronterában. A város és környéke méltán híres az eredetvédett Jerez borairól, valamint világhírű lovas iskoláiról. Látogatás a város egyik borászatában, ahol a borkóstoló során megtapasztalhatók az évszázados tradíciók. Továbbutazás Costa de la Luzra, az "Ezüstfény partjára", amely Európa délnyugati, homokdűnékkel szabdalt, romantikus, vadregényes partvidéke. Gyalogos városnézés Cádiz óvárosában, séta a háromezer éves múltra visszatekintő, atlanti-óceáni kikötőváros kis terekbe torkolló szűk utcáin. Tengerpart közeli szállás Cádiz környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 5.nap
Egész napos szabad program a környék felfedezésére.Fakultatív program lehetőség: félnapos autóbuszos kirándulás Gibraltárra, amely 1704 óta brit felségterület. A kirándulás betekintést enged a Gibraltár-szikla látványosságaiba; az "Európa-pont", a lenyűgöző afrikai Rif-hegység, a 300 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Szt. Mihály barlang megtekintése, mely természet alkotta cseppkőképződményeiről híres. Az Atlasz-hegységben őshonos makákók a hegytető szikláin szabadon kóborolnak és elkápráztatják a látogatókat vicces mutatványaikkal. Visszautazás közben rövid megálló Tarifánál. Szállás Cádiz környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 6.nap
Reggeli után elutazás Granadába. Útközben látogatás Málagában, Európa egyik legősibb városában. A föníciai, római, arab és keresztény korszak régészeti maradványai és emlékei a város központját szinte szabadtéri múzeummá alakították, bemutatva 3000 év történelmét. A panorámás városnézést követően gyalogos séta az óvárosban, majd továbbutazás Granadába. Szállás Granada környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 7.nap
Reggeli után városnézés Granadában, a Sierra Nevada hegycsúcsaival körülvett városban. Látogatás az Alhambránál, amely Spanyolország egyik leghíresebb építészeti remeke. Az egykori mór királyi palota az ősi római és vizigót romok fölé épült, a Darro folyó mentén, a tengerszint felett 700 m magasságban elterülő Sabika dombon. A fellegvárhoz tartozó Generalife Kertet változatos növényzet, szökőkutak, medencék, vízelvezetők és csobogók díszítik. Séta az egyetemi városban, Granada központjában. Európa egyetlen megmaradt XIII. századi karaván-szerájánál, érintve a híres arab selyempiac helyszínét, a katolikus királyok sírkápolnáját, a Szűz Mária Katedrálist, Kolumbusz Kristóf és I. Katolikus Izabella látványos köztéri szobrát. Szállás Granada környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 8.nap
Reggeli után utazás Toledóba, az UNESCO Világörökség részének nyilvánított városba. Toledo több mint két évezredes gazdag történelemmel büszkélkedhet, ahol a három fő vallási irányzat - judaizmus, kereszténység, iszlám - volt a meghatározó. Autóbuszos városnézés, majd séta az óvárosban, ahol a nemesi paloták, mecsetek, zsinagógák, templomok, kolostorok árnyékában múzeumok sora őrzi a középkor történelmét, romantikáját, El Greco munkásságát. Látogatás az 500 évig épült, impozáns gótikus Katedrálisnál. A város legrégebbi zsinagógájának, valamint El Greco világhírű festményének megtekintése a Santo Tomé templomban. Továbbutazás, majd a szállás elfoglalása Madrid környékén.

Spanyolország körutazás - Madridtól Andalúziáig 9.nap
Reggeli után szabad program Madridban. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.Minimum létszám: 20 fő.

{{article_lead_list qty=10 keyword=spanyolorszag,!nemkelllistaba order=datelast }}


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Madrid-Budapest útvonalon, turista osztályon
  • a körutazás alatt utazás  legkondicionalt autobusszal
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  • reggeli
  • programok a leírás szerint
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • fakultatív program ára
  • belépők díja
  • félpanzió felára
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak