A Pireneusoktól Gibraltárig - nagy spanyol körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77427
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Barcelona, Cordoba, Gibraltár, Granada, Madrid, Segovia, Sevilla, Toledo, Valencia

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

1. nap:
Elutazás Bu­da­pest­ről a Déli pálya­ud­var­tól reggel 5.30-kor. Szé­kes­fe­hér­vár­ról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­nizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubl­jana – Mestre – Verona (a **-gal jelölt időpontnál a Vesz­prém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Kla­gen­furt – Udine – Mestre – Verona) út­vo­na­lon. Szállás Észak-Olasz­or­szág­ban (1 éj).

2. nap: Spanyol tengerpart
Átkelés az Appennineken, majd utazás az Olasz Rivi­é­rán és Dél-Franciaországon keresztül a Genova – Nizza – Montpellier – Perpignan út­vo­na­lon. Érkezés Spanyolországba a késő délutáni órákban, szállás Barcelona kör­nyé­kén egy ten­ger­par­ti üdülőhelyen (1 éj).
 
3. nap: Valencia
Utazás a Földközi-tenger partjai mentén Valenciába, Spanyolország harmadik leg­na­gyobb városába. A kellemes éghajlatú városnak a kö­zép­ko­ri arab hó­dítók az „öröm városa” nevet adták. Is­mer­ke­dés a főbb látnivalókkal (gazdag berendezésű katedrális, a selyembörze késő gótikus épülete stb.). To­vább­uta­zás dél felé, szállás a Földközi-tenger partján, Ali­cante kör­nyé­kén (1 éj).
 
4. nap: Granada
Utazás Murcia érintésével Spanyolország legdélibb régiójába, Andalúziába. Granadában is­mer­ke­dés a várossal, le­he­tő­ség a Királyi Kápolna meg­te­kin­té­sé­re. Ezt követően a mórok utolsó szultáni rezidenciája, a világhírű Alhambra palota és a Generalife kertek meg­te­kin­té­se. (2008 januárjától az Alhambra belé­pő­fog­lalásával kapcsolatban új szabályozás lépett érvénybe. E szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően fog­lal­ha­tóak. Ezért partnerirodánk is a fenti fel­té­te­lek­kel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel vissza­iga­zolni. Az elmúlt 7 év alatt – tehát a fenti szabá­lyo­zás bevezetése óta – a több mint 60 spa­nyol­országi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.) Szállás Granadában (1 éj).
 

5. nap: Ronda

Utazás az egyedülálló fekvésű Ronda városába, mely nevével ellentétben Andalúziának egyik legszebb városa. Az ódon hangulatú óvárost két részre osztja egy több mint 100 méter mély szurdok. Séta a városban, sza­bad­idő, majd to­vább­uta­zás Spa­nyol­or­szág szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Szállás Torremolinosban (2 éj).
 
6. nap: Costa del Sol, Gibraltár
Pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibé­riai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.

A fakultatív program ára: 10.600 Ft, mely tar­tal­maz­za a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

 

7. nap: Sevilla, Córdoba

Kora délelőtt (fél nyolc körül) elutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába. Vá­ros­né­zés: Plaza de España, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik leg­na­gyobb katedrálisa a híres harang­to­ronnyal (a Giraldával) stb.
To­vább­uta­zás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egy­ko­ri fővárosába. A Nagy Mecset meg­te­kin­té­se, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alap­te­rület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óvá­ros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Szál­lás Córdobában (1 éj).
 

8. nap: Toledo
Utazás Madrid irányába, útközben vá­ros­né­zés a spanyol királyok ősi székvárosában, a pazar fekvésű Toledóban: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városának tartják. To­vább­uta­zás Madridba, szállás (3 éj).

 

9. nap: Madrid

Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés a spanyol fő­vá­ros­ban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb., majd sza­bad­idő, ezalatt le­he­tő­ség Európa egyik leg­gaz­da­gabb képtárának, a Pradónak a meg­te­kin­té­sé­re.
 

10. nap: Segovia, El Escorial
Kirándulás Segoviába a Guadarrama-hegységen keresztül. A vá­ros­né­zés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota és a katedrális meg­te­kin­té­sé­re is. 
Délután az El Escorialt, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotát látogatjuk meg (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzó­leuma stb.).

 

11. nap: Zaragoza, Montserrat
Búcsú Madridtól, utazás keleti irányba. Először Zara­go­zába, az egykori Aragóniai Királyság fő­vá­ro­sá­ba látogatunk. A vá­ros­né­zés fő attrakciója az Ebro partján álló hatalmas zarándoktemplom (Basílica de Nuestra Señora del Pilar), a város jelképe.
Ezután egy kis kitérőt teszünk a lenyűgöző fekvésű Montserrati bencés kolostorhoz (Katalónia híres zarándokhelye). Szállás Barcelona kör­nyé­kén, egy ten­ger­par­ti üdülőhelyen (2 éj).

 

12. nap: Barcelona
Szabad program, pihenés a ten­ger­parton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Bar­ce­lo­nába. Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés a ka­ta­lán fővárosban: gótikus negyed; a Kolumbusz-emlékmű; a Ramblák; Gaudí világhírű temploma, a Sag­rada Familia; Montjuïc stb., majd sza­bad­idő.
(Figyelem: a Sagrada Familia belépőjegyeit azon utasainknak tudjuk lekérni és jó eséllyel visszaigazolni, akik a barcelonai fakultatív programra indulás előtt legalább 1 hónappal jelentkeznek.)
A fakultatív program ára: 9.900 Ft + belépők (ga­rantált indulás).

 

13. nap: Nimes
Búcsú Spanyolországtól, indulás hazafelé Fran­cia­or­szág földközi-tengeri partvidéke mentén. Pihenő Nimes városában. Itt egy rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek során látjuk a híres római kori amfiteátrumot, valamint a Maison Carrée-t (római kori szentélyt) is. To­vább­uta­zás a Francia és az Olasz Riviérán. Tranzitszállás Észak-Olasz­or­szág­ban (1 éj).

 
14. nap:
Hazautazás a Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok (a **-gal jelölt időpontnál a Verona – Mestre – Udine – Kla­gen­furt – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Vesz­prém) út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

*Az április 1-i csoport esetében a helyi partnerünk a córdobai és a torremolinosi szállodákat eltérő sorrendben tudta foglalni, ezért azokon a napokon a programokat is eltérő sorrendben bonyolítjuk le az alábbiak szerint:
1-4. nap: megegyezik
5. nap: Sevilla
6. nap: Córdoba, Ronda
7.nap: Costa del Sol, Gibraltár
8. nap: Toledo
9-14. nap: megegyezik
Tehát valamennyi program teljesülni fog, csak más sorrendben.

 
 


Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást,
- a 13 éjszakai szállást reggelivel,
- a 10 vacsorát Spanyolországban,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat és egyes városokban a helyi idegenvezetéseket,
- a magyar nyelvű idegenvezetést.

Figyelem: A részvételi díj 4-5 városban a helyi idegenvezetéseket is tartalmazza, ami elég jelentős költségnövelő tényező (kb. 12.000 Ft/fő), de sajnos Spanyolországban csak így biztosítható, hogy egyes fontos neve­zetes­sé­ge­ken belül utasaink szakszerű idegenvezetést kapjanak.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív program,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak
  Granada, Alhambra - 26 EUR
  Sevilla, katedrális - 9 EUR
  Córdoba, Nagy Mecset - 8 EUR
  Toledo, katedrális és kincstár - 8 EUR
             zsinagóga - 2,50 EUR
             Santo Tomé - 2,50 EUR
  Madrid, Prado - 15 EUR
  El Escorial - 8 EUR
  Segovia, Alcázár palota - 3,50 EUR
  Zaragoza, zarándoktemplom - 2 EUR
  Barcelona, katedrális - 5 EUR
                  Sagrada Familia 20 EUR
                  Güell-park - 7 EUR

- Spanyolországi idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak