Nagy Portugál körutazás - kirándulással Santiago de Compostelába

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77454
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália, Spanyolország
Város: Batalha, Coimbra, Évora, Fátima, Lisszabon, Nazare, Óbidos, Porto, Setúbal

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

1. nap: Lisszabon
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Lisszabonba. A délutáni meg­ér­ke­zést követően is­mer­ke­dés a portugál fővá­ros­sal. Szállás Setúbalban (áprilisi és októberi cso­port) vagy Lissza­bonban (májusi,augusztusi és szeptemberi csoport) – 1 éj.

2. nap: Évora, Vila Viçosa, Marvâo
Délelőtt vá­ros­né­zés Évorában, Portugália műem­lék­vá­ro­sában (UNESCO vi­lág­örök­ség): katedrális, Dia­na templom – az ország legki­emel­ke­dőbb ókori műemléke stb. To­vább­uta­zás egy szép kisvá­rosba, Vila Viçosába, mely valaha hercegi szék­hely volt. A hercegi palota meg­te­kin­té­se után utazás a spanyol határ közelé­ben lévő Marvâóba. Portu­gá­lia egyik gyöngy­szeme ez a falu, mely egy 860 méter magas meredek hegy­tetőn áll. A hegy gránit­szik­láival össze­olvadó várfalak teljesen körbe­zárják a bájos tele­pülést. Szállás a közeli Castelo de Vidében (1 éj).

3. nap: Castelo de Vide, Monsanto, Serra da Estrela hegység
Castelo de Vide egy szép kisváros fehérre meszelt házakkal és egy ősi zsidó­ne­gyeddel. Séta a vá­ros­ban. Utazás északi irányba, párhu­za­mosan a spa­nyol határral. A követ­kező prog­ramunk Monsanto, a „legpor­tu­gálabb” falu. A település szinte egy­be­ol­vad a gránit­domb­oldallal, amelyen fekszik. A mere­dek utakat a gránitba vájták, a házak közt hatal­mas szikla­tömbök fekszenek, egyes házakat a szik­lából fa­rag­ták ki. 
Ezután felka­pasz­kodunk a Serra da Estrela hegység leg­ma­ga­sabb csúcsára (kb. 2000 méter), mely egész Portu­gália leg­ma­ga­sabb pontja. Szállás Viseu-ben (1 éj).

4. nap: Viseu, Lamego, portói borvidék, Amarante
Délelőtt vá­ros­né­zés Viseu ősi, mű­em­lé­kek­ben gaz­dag városában. To­vább­uta­zás északi irányba egy kü­lön­le­ges hangu­latú domb­vi­déken keresztül, ahol szinte mindenhol csak szőlős­kertek látha­tóak. A portói bor hazája ez. Látogatás Lamego kated­rá­lisában, majd pihenő Peso da Réguában (a borvidék legfon­tosabb városa). Lehe­tőség részt venni egy magán­bir­tokon szervezett borkós­toló prog­ramon. Késő délután séta Amarantéban, egy szép kisvá­rosban. Szállás Braga kör­nyé­kén (2 éj).
 
5. nap: Guimarâes, Braga
Is­mer­ke­dés Észak-Portugália két ősi törté­nelmi váro­sával. Guimarâes volt Portugália első fővárosa a XII. században, Braga – a „portugál Róma” – pedig Portu­gália vallási fővárosa a XII. század óta. Braga mellett található a Jó Jézus búcsú­járó templom. A szép fekvésű temp­lomhoz egy gazdagon diszített barokk lépcső­soron lehet feljutni (az időseb­beket az autóbusz is felviszi).
 
6. nap: Santiago de Compostela
Egész napos kirándulás a Spanyol­or­szághoz tartozó Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfon­tosabb zarán­dok­he­lyére (itt őrzik Szt. Jakab apostol földi marad­vá­nyait). A gyönyörű óváros tele van értékes műem­lé­kekkel, de a legfon­to­sabb látnivaló a Szt. Jakab kated­rális, ahol az apostol sírja talál­ható. Vá­ros­né­zés, rövid szabad program, majd vissza­uta­zás Portu­gáliába, szállás Portóban vagy környékén (2 éj).

7. nap: Porto
Vá­ros­né­zés Portóban, az ország második leg­na­gyobb városában. Törté­nelmi köz­pontja része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek. Láto­gatás a Szent Ferenc temp­lomban és a tőzsde­pa­lotában, melynek gyöngy­szeme a lenyű­gö­zően szép arab szalon. A program végén bete­kintés egy boros­pin­cébe, kóstoló a híres portó­iból. Délután le­he­tő­ség séta­ha­jó­zásra a Douro folyón.
8. nap: Coimbra, Tomar, Fátima
Utazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi vá­ro­sá­ba. A város valaha királyi szék­hely volt, később pedig az ország szellemi köz­pontja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portu­gá­liában. Vá­ros­né­zés, az egyetemi könyvtár meg­te­kin­té­se, melyet Európa egyik leg­gaz­da­gabb és leg­szebb könyv­tá­rának tartanak. Délután Tomarban látogatás egy különös épü­let­együt­tesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolos­torában. A nap befe­je­zé­se­képpen is­mer­ke­dés Fátimával, a zarán­dokok váro­sával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehe­tőség a Magyar Kápolna meg­te­kin­té­sé­re is. Szállás Fá­ti­má­ban (1 éj).

9. nap: Batalha, Nazaré, Óbidos, Cabo da Roca, Estoril
Először a portugál gótika remek­művét, a Batalhai kolostort láto­gatja meg a csoport (UNESCO vi­lág­örök­ség). Az újabb megálló Nazaré, egy bájos halász­falu az Atlanti-óceán partján. To­vább­uta­zás Óbidosba, egy dombon fekvő, falakkal körül­vett kisvá­rosba, mely teljes egészében megőrizte kö­zép­ko­ri jellegét. Ezután rövid pihenő a Cabo da Rocánál, mely az európai száraz­föld legnyu­gatibb pontja. 145 méter magasra emel­kedik ki a tengerből ez a szikla, amelyik az óvilág végét jelenti. Szállás a Lisszabon melletti ten­ger­par­ti üdülő­helyen, Estorilban (2 éj).

10. nap: Sintra palota, Lisszabon
Délelőtt látogatás egy közeli romantikus kisvárosban, Sintrában, a portu­gál uralko­dók egykori nyári palo­tájának meg­te­kin­té­se. A nap további részét Lissza­bonban töltjük. Vá­ros­né­zés: Belém torony, Felfe­dezők emlék­műve, Jeromosok kolos­tora – Vasco de Gama sírem­lé­kével, kilátó­pontok, Avenida Libertade stb., a vá­ros­né­zés után sza­bad­idő.

11. nap: Lisszabon
Délelőtt látogatás az 1998-as világ­kiállítás terü­le­tére, le­he­tő­ség az Óceanárium meg­te­kin­té­sé­re. Transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Buda­pestre.
 

 

 

 



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
-  a repülőjegyet,
- a helyi autóbuszt Portugáliában,
- a 10 éjszakai szállást reggelivel,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat,
- a helyi ide­gen­ve­ze­té­seket és az iroda idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig), 

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők (kb. 107 EUR ) 

.2017. ápr. 22 - máj. 2.   272.000 Ft
+ reptéri ill. (kb. 39.500 Ft)
2017. máj. 21-31.   287.000 Ft
+ reptéri ill. (kb. 45.000 Ft)
2017. aug. 1-11.   298.500 Ft
+ reptéri ill. (kb. 45.000 Ft)
2017. szept. 8-18.   298.500 Ft
+ reptéri ill. (kb. 39.500 Ft)
2017. okt. 7-17.   287.000 Ft
+ reptéri ill. (kb. 45.000 Ft)

A reptéri illeték jegykiállításig még változhat.

3. ágy kedvezménye: 37. 400 Ft  
Félpanziós felár: 44900 Ft

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak